duminică, 31 octombrie 2010

Directori pe baza de cumetrii - astazi Florica Alexandrescu, sotia inspectorului general corupt Cristian Alexandrescu - un parvenit al regimuluipreluare din Romania Libera, articol scris de Cristina Boiangiu

Numirea directorilor la mai multe institutii de invatamant din Capitala a ajuns motiv de dispute intre sindicalisti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
In timp ce sindicalistii au acuzat ca numirea s-a facut pe baza de relatii de rudenie, inspectorul general a declarat ca s-au avut in vedere doar criterii de competenta.
Crize la directori
"Comitetul de Criza al Federatiei Educatiei Nationale a descoperit mai multe probleme legate de numirea cu delegatie a unor directori de unitati de invatamant la nivelul municipiului Bucuresti.
Chiar in pragul noului an scolar, inspectorul general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a gasit de cuviinta sa schimbe peste 200 de directori si directori ajuncti din functie. Printre cei numiti se afla si mai multe rude ale angajatilor Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti", au declarat reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN). Acestia au constituit un comitet de criza care a investigat cum s-au realizat numirile in functie.

Legea cumetriilor
"Credeam ca legea cumetriilor a fost abrogata", au precizat sindicalistii de la FEN, care au acuzat faptul ca inca mai sunt folosite aceste metode la numirea directorilor din Capitala. Reprezentantii FEN au atras atentia asupra faptului ca au fost retrase anumite persoane in ultima clipa de pe lista de propuneri ca urmare a presiunilor facute asupra ministrului si a inspectorului general de catre lideri ai sindicatelor obediente actualei conduceri a MECT.

ISMB respinge acuzatiile
Inspectorul general Cristian Alexandrescu a respins acuzatiile formulate de FEN si a precizat ca numirile s-au facut pe criterii de competenta si nu s-a tinut cont de gradul de rudenie. Directorii numiti prin delegatie isi vor pastra posturile pana la organizarea concursurilor, in urma carora se vor decide persoanele care raman in functiile de conducere.
Multe dintre schimbari s-au realizat pentru ca fostii directori nu au realizat planurile de scolarizare, au avut un management financiar defectuos etc.

NEMULTUMIRI
» Noi directori
Printre noii directori, despre care sindicalistii spun ca au fost numiti pe baza de cumetrie, sunt Florica Alexandrescu, sotia inspectorului general Cristian Alexandrescu, care a ajuns director la Liceul Teoretic "Ion Creanga".

joi, 7 octombrie 2010

Titularizări ilegale, angajări de la privat la stat , abuzuri şi corupţie, învăţământul românesc

Domeniul educaţiei a devenit în ultimul timp un domeniu comercial. Se vinde orice. Altfel din ce ar trăi unii directori şi inspectori. Credeţi că inspectorii îşi aşteaptă cu emoţie ziua salariului? Averile declarate şi cele nedeclarate credeţi că sunt facute din venituri legal obţinute?

Anul acesta s-au făcut cele mai multe titularizări ilegale din ultimii 20 de ani. Profesorii corecţi şi care au dat examen de titularizare au fost lăsaţi cu câteva ore sau chiar fără ore. Alţii mai abili au dat examene la şcoli private, nu au predat o oră în ele şi în acelaşi an s-au detaşat, apoi transferat la stat. Iata cum statul român angajează în anul 2010 de la privat către stat. Deşi calendarul mişcării personalului didactic prevede că detaşările se fac înaintea titularizărilor, acest lucru este încălcat pentru ca afacerile să meargă.

Evident că ministerul Funeriu nu are nici un proiect legat de reducerea corupţiei în educaţie pentru că scopul nu este acesta, ci crearea unui sistem care să pregătească slugi ascultătoare pentru o clasă politică parazitară. Şi bineînţeles că cea mai importantă calitate căutată este obedienţa. În România lecţia corupţiei se învaţă la şcoală. Profesori sunt fanarioţii care ne conduc.

vineri, 1 octombrie 2010

I.S.M.B. batjocoreşte profesorii. Decizii emise cu data de 8 septembrie 2010

Cu incompetenţa recunoscută liderii portocalii sau UNPR-işti din ISMB au emis pentru sute de oameni decizii de numire pe post cu date ulterioare lui 1 septembrie 2010. Consecinţa este că pentru câteva zile lipsă cadrele didactice şi-au pierdut o grămadă de drepturi. Nu mai spunem că era vorba de câteva zile care includeau un week-end.
Spre exemplu cei care voiau să susţină definitivatul, gradul II şi gradul I de acum înainte vechimea este incompletă.
Cei care împlineau 10 ani vechime continua în învăţământ pierd sporul de fidelitate de 10 procente, aşa că o vor lua de la căpat pentru 8 zile, alţii pentru 3 zile, alţii pentru mai multe.
Lucrezi ani de zile pe salariul de mizerie de la Ministerul Corupţiei cum este numit Ministerul Educaţiei în era Funeriu şi ajungi să fii batjocorit în ultimul hal de renumitul Cristian Alexandrescu, omul care a schimbat partidele precum schimbă femeile de la bordel clienţii.